Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pulserande liv

storstad
pulserande liv
ett kliv i taget

över gatan går en man
med trasiga, slitna skor
sakta, sakta
så långsamt

storstad
pulserande liv
ett kliv i taget

över vattnen
färdas man snabbt
på gatan bilen far
man tar t-banan
till Norsborg och möter Kärleken

i luften flyger man
till London,
New York,
Bangkok
utan problem
utan problem

ett liv
ett kliv
i storstaden

ett liv
ett kliv
i storstaden

barnen skrattar i parken
de gamla sitter där och ler
borta är stadens larm
suset i träden
suset i träden

med snabba steg
går jag hem
genom en nattbelyst stad
storstad om natten
som en tjuv om natten är jag


hösten 1992




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 383 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-07 18:01



Bookmark and Share


    Vimala
Sköna enkla vardagsobservationer ..."ett kliv i taget", bra stämning.
2010-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg