Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Balans

Vandra bland varandra
ta in, ta emot, ge ut
medkänsla visa
men jag då?

Se henne
ge henne
hjärteglädje
vägen till inre lycka.

Se honom
ge honom
humorburlesk
vägen till stjärnögon.

Driva gäck
med sig själv
till andras förnöjelse
vägen till sympatins blomma.

Jag ser mig
i dig

Du ser dig
i mig

Vi är varandras
själsspeglar

Vi är varandras
slipstenar

Obändigt brottande
yttre tilltag
för inre kamp
för sinnesrons fäste

Först när jag
vågar släppa
fasadens bojor
vågar inre krackelering

Står där i all min nakenhet
i all min utsatthet
i min skörhet
växer styrkan

Ja min förvissning
slår djupa rötter

Jag vet vem jag är
varifrån jag kommer
varthän jag går
utan att veta vägen

Jag vet målet
men inte alla
erfarenheter
längs min väg

Jag vet att allt
är som det ska
mångfaldens rikedom 
skapar mogen balans

Jag tackar livet!

 

© Gunilla N
    101210




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-10 15:38



Bookmark and Share


  Anna*
Underbar text som jag applåderar stående! ♥
2010-12-11

  Bibbi VIP
Så mycket tänkvärt att jag måste läsa den många gånger för att den ska fastna.

Applåd!
2010-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP