Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonkisel (när kylan bedarrar)

det är när morgonens huvud

vänder sig mot deras ansikten

fuktar den frostnupna myllan

och vidrör pannlinjen

 

vet du, det finns inga fasader längre

byggnaderna vilar på sina bärande balkar

och allt annat är en chimär

 

vi ska väta jordens mynning

betrakta hur fötterna rör sig längs avsatsen

och höra sången;

hur tonerna spräcker det underkylda

 

imorgon sprider sig vintern

men domherren flyger högre än så

du dröjer kvar

låter isstormen pensla stråk av sockervadd

längs dina läppar

 

det är nästa anhalt före jul

och vi är skuggfåglarna som bygger bo i grenklykorna

härfåglarna

som låter vårt originella läte

flyta

 

© Birgitta Wäppling, 10 december 2010

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1120 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2010-12-10 23:13



Bookmark and Share


  Anna*
Jag måste kommentera igen!
Speciellt följande strof stannar kvar hos mig och berör:

"imorgon sprider sig vintern



men domherren flyger högre än så



du dröjer kvar



låter isstormen pensla stråk av sockervadd



längs dina läppar"



Strålande vackert ☼
2011-01-10

  Michaela Dutius
Orden - som utskulterade ur vit mamor -reser starka pelare
2011-01-05

  Mikael Lövkvist
Den här dikten är bara så vacker. Jag läser den om och om igen och njuter av den sköna musiken du skapar, bilderna som du målar fram, förhållandestämningarna som du låter antyda, naturen som du låter bilda integrerad bakgrund. Det är skönt, sinnligt, kärleksfullt, men framför allt bara go' poesi.
2010-12-14

  Michaela Dutius
Tankar som blir till ord som målar bilder....så är det att läsa denna din underbara dikt
2010-12-12

  Ulf Lagerholm
Jag tycker mycket om denna. Den äger ett mustigt fantasibärande språk. Rytmen och sångbarheten finns där. Detta på grund av de nogsamt utvalda orden, de fingertoppskänsliga radbrytningarna.

Man tackar.
2010-12-12

  cykelstyre
jäkla bra text!!
2010-12-11

  Betlehemsstjärnan VIP
Du fångar in en känsla i varje strof, och ditt språk är så vackert och lätta samtidigt så varmt och starkt. Fantastisk dikt som får mig att bli rörd till tårar, därför att den är så otroligt vacker/B
2010-12-11

  Anna*
Underbar bottenärlig och verklig!
Lyriskt skön!
2010-12-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP