Solstickan.se" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lilla flickan med svavelstickorna (the little match girl) och pojken på tändsticksasken har sedan länge inbringat pengar till barn i nöd, här i Sverige på Solstickan.se


Tändstickslyrik

~¤~

D en lilla
svavelflickan
se ; där i kylan
stå invid glasets
imma ; där hungrar
förtvivlar i isens
dimma ; varför mor
och familj ej mat
har ens för dagen
skrovmålet där
innanför skulle
räcka för helgen
som kommer

O m då
steken hade vänts
och även så de kalla 
tårarna ; där utanför
använts och de 
nyttigare grönsaker
om vintertid
för flickan att
ta hem

A
tt tända
stearinljuset
med den sista
svavelstickan ;
att de som gick
förbi ; vände om
och åter gav åt
var människa ;
åter var människa
uti vintertid


LPWJ 10-11/12/10




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 837 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-12-11 21:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Eaglemountains
2010-12-29

  Eaglemountains VIP
Grattis även till platsen bland de fem uppmärksammade!
2010-12-13

  Eaglemountains VIP
Vackert formulerat ...
2010-12-13

    ej medlem längre
Det var när jag hörde den sagan jag förstod att världen inte bara består av godhet. Ja, tänk om steken hade vänts!
Hoppas alla passar på att skänka några kronor till jul. Det finns så mycket man kan göra med våra bäckar små. Väldigt enkelt att betala en extra räkning med en hundring till Stadsmissionen, Kvinna till kvinna, Världens barn eller annan organisation man tror på.
En kasse urväxta barnkläder eller leksaker till den lokala kvinnojouren kan t o m vara mer värt än en slant.
2010-12-12

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
särskilt vackra rader, och vackert att läsa finner jag slutirden, en fin uppmaning,
"...och åter gav åt
var människa ;
åter var människa
uti vintertid"

sista meningen skulle tåla att upprepas som i en kör.
Med viskningar och rop
Men klingar kvar efter läsningen. Bra!
2010-12-12

  LenaJohansson VIP
fint..
2010-12-12

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
så fin den blev..! Och så kul att påminnas om att solstickan, tändstickasken man köper ger en del till behövande barn, asken med Einar Nermans bild.
2010-12-11

  Yrre VIP
Mycket fint!
2010-12-11

    ej medlem längre
En sådan här text behövs i detta materialismens tidevarv. Mycket fint skrivet!!!



/Ann
2010-12-11

  thyra
En sorglig saga som jag älskade att höra när jag var liten. Din text öppnar upp känslan. Fint!
2010-12-11
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP