Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blir ingen tomte i år

Tipp, tipp, tapp. Tomten har glömt sin lapp, varenda liten önskan, han har gråtit sönder varenda julklapp, snutit sin röda skälvande näsa med glanspapper och vantar. Tippe, tippe, tipp, tapp. Han har dragit luvan över öronen, sagt upp sina renar, dragit stan runt och sålt crack. 

Tomten är lack.

Midnatt råder, tomten fryser och det är tyst i huset, så tyst i huset. Elen är bruten. Han vill slå någon på truten. Midvinternattens köld är hård och tomten har supit bort alla rimmen, utom det allra sista i elfte timmen.

- Min säck är full av skräck. Tom på allt utom livets salt.
Det var allt från mig, tack och hej leverpastej.

Det finns inga snälla barn här.




Prosa av Carola Zettergren
Läst 519 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2010-12-12 17:36



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Ja, inte alla är förunnade med glada tomtar och lyckliga, rosiga och snälla barn....Det är dagens sanning det!

Förövrigt så tycker jag att du snitslat till texten på ett begåvat sätt. Bravo!
2010-12-16

    lärjunge
jo! 1! du!:-)
2010-12-13

  Catharina Edin VIP
Som sagt - det var en väldigt misantropisk tomte, närmast hopplös. Snygga rim insprängda!
2010-12-13

  Lena Krantz
Mycket mycket snyggt med rimmen invävda i texten.

Det finns inga snälla barn, bara ...barn

Hälsar
Tomten
2010-12-12

  Eva Langrath VIP
Iskall verklighet för många
2010-12-12

    papillon
Det är en sak att inte vara troende -
men man behöver ju inte vara dum, eller hur?

Den tyste i källaren

Varje julnatt går jag ner i källaren
med en liten skål risgrynsgröt
En skinkbit på ett fat,
starköl i ett litet glas
och en snaps i ett ännu mindre glas

Jag är inte kristen, inte jude,
inte anhängare till någon
etablerad eller oetablerad religion -
och jag tror faktiskt inte på någon hustomte.
Men det är ju knappast ett skäl
att reta upp honom i onödan.

Kram på dig
2010-12-12

  yta
Oj helt otrolig!! Den spar jag som bokmärke
2010-12-12

  Rosen VIP
Jul idag
har du just beskrivit enligt mångas lag...
som bara du kan förmedla fram
på denna poesisidan
Gott!
2010-12-12

  Ingela Svenson VIP
Misantropisk tomte, anpassad till nutiden!
2010-12-12

  Måna N. Berger
Ja det var julen 2010, snipp snapp snut så var sagan slut. Du har fångat det Carola, så som bara du kan!
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren