Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

45 - asfalt utan slut

Slätten snart bakom mig
Inga konturer i höstdiset
Fyrtiofemman, asfalt utan slut
Bortanför skogen finns havet
Där finns du i en annan värld
En övärld, alltid grön, alltid där

Omkörning vid Brålanda
I höjd med Topps
Där sitter kylan i väggarna
Randiga fasader
Inga fönster
Där jobbar man utan att se världen utanför
Evig vinter bland frysta råvaror

Jag bara forstätter
Händerna kramar ratten hårt
Vita knogar, vill bort, bara bort från slätta
Ska det vara så svårt
Jag har alltid velat ta vägen bort

Blicken framåt
Suset från fläkten
Doften av insutten bil
Jag behöver ingen karta
Jag kan vägen sedan länge
Söderut och sedan västerut tills vägen tar slut

Jag stannar bilen
Tystnaden omsluter allt
Vattnet är stilla idag
Mellan öarna skymtar horisonten
På graniten sitter jag och väntar på dig
Och havet är tyst

2010-11-19




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-15 15:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg