Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(rr)


....den sämsta poeten....

av ord är vi kommen
av ord vi dör
med ord är vi fången
med ord vi förgör

ur ord vi gråter
av ord vi skrattar
med ord vi förlåter
med ord vi fattar

ord vi drunknar
i ord vi klär
med ord vi sunknar
från ord blir vi kär

våra ord makten fyller
ord är krigets krut
dina ord de beskyller
våra ord skapar slut

ur ord du lider dina kval
ord skapas sången
med orden är du tal
av ord är vi kommen




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 1099 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2010-12-16 17:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
elegabelt - du får till det bra
2011-08-09

  Yrre VIP
Sinnrikt och mycket fint, en enkelhet och ledighet du har i orden dina!
2011-08-09

  Zelogath
Blir lite ledsen över föregående kommentarer och håller inte alls med
Jag är snarare imponerad att du klarade av att använda ett sådant "lätt" sätt att rimma på orden samtidigt som, som några har påpekat, givit ordvalen samt jargongen en slags religiös anda á la kristendomen.
Att även ha fritolkat och svängt ihop lite egna böjelser eller rent av ord tycker jag bara visar att det ligger kreativitet bakom, om man dessutom läser med öppet hjärta så förstår man varje ord
Inga konstigheter
Less is more
Här är beviset
Jag gillar det!
Varmaste applåder, min vän
2011-08-09

  lodjuret/seglare VIP
texten känns litet för mycket av upprepande i, och rimmen är väl inte helt fungerande, men på det hela taget så, kul läsning.
2011-08-08

  amber
JA!!!!!!!!!!!!!!!!
2011-08-08

  Linda CH VIP
Här flödar kreativiteten och skickligt väver du orden till en härlig dikt.
2011-08-08

  Mats Henricson
Läckert med en slags "anknytning" till det religiösa språkbruket , mycket skickligt gjort !
2010-12-19

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Härligt flyt och likaledes läsning. =)
2010-12-17

    Niklas H
underskönt flyt i denna. men va fan är "sunknar"? upplys mig mindre ordkonstnärlig än du Max
2010-12-16

  Kjell A. H Lundin
Du rika ordkonstnär och ordmästare, intet saknas, dock saknar jag ditt rika uttryck!

Milde tid Max!!!
2010-12-16

  stenen/ Yv Ericsson
ja ordens mästare det är du!
2010-12-16

  Niclas Petersson VIP
Max! Du är en onekligen en mästare med ord.
Det är nästan så att jag blir religiös. :)
Gillar. Mycket.
Bokmärks.
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé