Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man var ung och arg var det lättare att vara konkret, precis och resonerande. Detta var ett försök att hitta tillbaka till den där ungdomliga gnistan, då pennan glödde och allt man hade i huvudet tvunget skulle ner på papperet framför en.


Köplust

Över staden lyser ett speciellt sken
Över taken hörs ett säreget surr
I natt kommer de dugligaste sållas ut
Inatt kommer förlorarna ta sig hem så bäst de kan

Stegen far över trottoar och övergångsställe
Det är öppet hus överallt, alla dörrar står öppna
Pulsen slår dygnet runt
Gatorna yr av bilar
Avgaser sticker i näsan
Långt borta hörs sirener närmare och närmare
Det är dags att gå in och satsa allt på en kort

Katedralerna längs gatorna blänker
Där inne hörs ett förväntansfullt sorl
Tiden existerar inte i skymningslandet
Pulsen ökar i kvadrat för varje andetag
Ju mer pulsen slår, ju mer satsar man
Det gillar ögat i taket
Det som följer varje steg du tar

Detta är en ny religion
Skapade för dig som aldrig får nog
Lusten efter mer
Den finns här
Satsa på rätt vinnare
Här vet vi att det som räknas är det som går att räkna
Ta myntet, kasta det i en båge, låt det landa
Vem som helst kan chansa
Men få kan vinna
Några står upprätt
Vissa letar efter smulorna under bordet

Alla älskar en vinnare
Men vad händer med förloraren
Den historien orkar ingen berätta
Tidningar, TV, radio, all kommunikation
De vill inte tala om en sådan situation

Vi tar bilen för att spara tid och pengar
För vi vill satsa allt på ett kort
Kasta bort turen i ett slag
Vi tror vi är annan sort
Att vi lever efter en annan lag
Där turen går att köpa tillbaka varje dag

Titta, där syns ljusen igen
Ett ljus över staden som visar vägen
Över bergen syns ljusen
Tio mil kvar och vi ser ljusen över bergskammen
Ljusen visar oss vägen




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-18 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg