Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintersolstånd 21/12




Husets Själ

~*~

Nu säger man allemansrätten
förr sa man Guds fria natur
att ej vara öppen för möjligheten
är som draperade möbler i stängda rum
i tankens herrgård
vintersolstånd som övergår allt förstånd
sommarsolstånd som förtäljer var vi kommer ifrån
i ljusets tid
är tanken fri och
själen är en inombordare som ekar över vattnen

LPWJ 20/12/10




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 540 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-12-20 17:27



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
En vacker dikt med formuleringar som ger mig associationer. De draperade möblerna kan jag se framför mig. Allemansrätt som ett
uttryck för Guds fria natur är också ett intressant påpekande.
2010-12-21

    ej medlem längre
Jag tycker om hela texten. Mycket vacker!!!


"att ej vara öppen för möjligheten
är som draperade möbler i stängda rum
i tankens herrgård"


Men, raderna ovan berättar om det viktiga att vara lyhörd, se och ha ett öppet hjärta ...


/Ann
2010-12-20

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Jag tycker detta var oerhört vackert uttryckt, varenda rad, och speciellt den som avslutar. Hisnande, värmande lyrik!
2010-12-20
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP