Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kuttersmycke

~*~

Att göra vad man vill
för individens frihet
har ingenting med
att göra vad man vill
för egoismens vidrighet

förr sa man kuttrasju
senare sa man kuttersmycke
vad säger man nu
huttersmycke
bland sjuhundra
smycken av glitter
i galans premiärsalar
man var aldrig främmande förr heller
för pompösa baler
bland familj och herrskap
men det har aldrig varit det basala

det är mat, sömn, hälsa
och ett stearinljus med utsikt över snön
kalla dagar och katten som kurrar mycket

då vi tillsammans kurar skymning

och de av dem som jag är släkt med
som levde här före mig

den innersta själen
så lossnar tjälen
många är skälen
men inga att stjäla den
simmande sälen

efter regnet kommer solsken
det är lätt att se sanningen
i kärlekens frö
i den tilltufsade kattens ögonpussar

LPWJ 21/12/10

 




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 589 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-12-21 22:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar är denna dikt. Det är enkelhetens själ som tar över och betyder något!!!


"det är mat, sömn, hälsa
och ett stearinljus med utsikt över snön
kalla dagar och katten som kurrar mycket

då vi tillsammans kurar skymning

och de av dem som jag är släkt med
som levde här före mig"


/Ann
2010-12-22

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
På nyårsafton förr i min barndom hade vi ofta sådana där masker för ögonen.. har någon som jag gjort själv nåpgonstans, men min var svart med glitter och fjädrar tror jag, inte som denna på bilden i guld. Det är vackert med det som förgyller samvaron och högtider, och lite extra när det gamla övergår i nytt år..
Och i vinterns kalla årstid finns det värme att få i poem med undersköna rader som dessa dina
2010-12-21
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP