Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon brukade inte vara någon man kallar för sjukling

Orden smakar illa
blir som smuts på en ljus fasad
jag asvkyr när du tar dem i din mun
resonerar som om du vore en sjukling
förkortar, förklarar och säger att du vet
att tiden hunnit ifatt
att du snart inte längre kommer
vara en del av oss

sålänge jag förnekat, förträngt och inte vetat
hur illa ställt det är
jag flydde när sjukdomen knackade på
lämnade dig med honom, sen var det bara ni två

-

allting blir så verkligt
och gör så ont

när jag ser dig fumla med dina vita, gröna, rosa och blå
du tappar och plockar upp
sväljer och tycks må illa

-

du skrattar och det klingar så tomt
döden kanske snart knackar på

men min mamma dog dagen jag sa hejdå.




Fri vers av annasofia.
Läst 348 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-22 18:29



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Griper tag och berör.
2012-09-10

  marinanils
väldigt bra, förvånad att ingen kommenterat!
2011-03-12
  > Nästa text
< Föregående

annasofia.