Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lova att överleva




Det kanske är okänsligt

och respektlöst

att säga rakt ut

men folk dör som flugor runt mig

och det är alltid ett snäpp ifrån

alltid någon mellan

i tur och oturen


vad gör jag när det är du

jag vill inte att du ska dö

men ordet är tabu lagt och

du är minst lika rädd som jag


du kanske inte vet hur speciell du är

kanske bara för mig men

du är den ända som faktisk önska

dig något i julklapp

även om det är aningen orealistiskt

och ända sättet att ge dig det

är med en billig trisslott

i ett kuvert med ditt namn på


men någonstans säger det mig

att du vill överleva lika mycket

som jag hoppas att du ska

kanske så du kan använda

pengarna till en ny fiskekrok

och som bidrag med din kamp

att röka ihjäl dig


och jag antar att det är okej

för mig så länge du lovar

att det inte är idag

eller imorgon

eller innan nästa jul



så rök ihjäl dig så länge du

lovar att överleva





Fri vers av Bline
Läst 170 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-23 11:19



Bookmark and Share


  Line W
Vackert
2011-01-18

  franz
fint, hårt och känns ärligt och något sorgligt.
stor applåd!
2010-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Bline
Bline