Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag känner mig som en lögn när jag är nykter

Dom sa att jag var bättre än så
sen gav dom mig ett piller och
bäddade ner mig under sjukhusfilten

jag sa kom hit
du sa; jag är nästan där
men det var en låst korridor bort

och jag satt i ett snorgult rum
när din mamma ringde och fråga vart du var
jag satt kvar där när hon berätta att han låg på sjukhuset
och jag undra om i vilken ände du levde

jag säger att jag är ren nu
men jag kanske är värre än någonsin förut
dom säger att jag mår bra nu
men jag tänker på han
som stod upp sin sista gång på ett tågspår
han måste ha fått uppleva för lite död i sitt liv
och jag svär över att han hann före

Dom berättar brett att jag aldrig dricker längre
och att det är bättre än det varit på åratal
dom säger att jag är förlorad i kärlek igen
men jag gungar ur ensam varje natt
och jag drömmer så konstigt igen

jag saknar dig min vän
kom, med hela din trasighet, och ta mig med igen


jag känner mig som en lögn när jag är nykter




Fri vers av Bline
Läst 361 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-06-16 23:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bline
Bline