Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djupt därinne i Grottan Hördes ett Ljud

~*~

Djupt därinne i grottan hördes ett ljud
bara för en sekund, en droppe
en sten som föll? kanhända...
Det verkligen skrämde och överraskade mig
stående i dess öppning bland stjärnorna
Vad kunde det vara?
Ett troll? Ett lejon? En best från den rusande fantasin bara?
Mörker!
Jag tittar för att hjälpa mina ögon att anpassa sig från ljuset
utanför verkar natten nu som gryningen i jämförelse
Jag ser någonting som rör sig.....................en skugga bara!
*puh*
Jag ser någonting som rör sig.....................en vit uggla!
*kretsande runt mig*
Jag ser någonting som rör sig.....................en Vit Drake
full av eld, jag snubblar tillbaka och den fullständiga tystnaden har nu brutits!
Jag försöker att fly...men mina ben vill inte bära mig!
Jag försöker att tala...men min tunga sviker mig!
Jag försöker att be om nåd och lägger mig ner på marken,
Jag ser henne röra sig framför mig, jag ser henne vänja sig med mig där, jag ser henne och sedan ingenting!
*röken stiger*
Jag tittar igen, en liten blå drake med skiftande nyans
kommer till mig och ler...jag står förvånad, men snart
inser jag glatt att det är det här som jag väntat på dessförinnan.
Så här sitter jag nu och inväntar gryningen, snart så kommer den och nu sitter jag inte längre ensam.

~*~

LPWJ svensk version 25/12/10

(english original 22/12/97)

Deep Inside the Cave I Heard a Sound




Prosa (Fabel/Saga) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 942 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-12-25 22:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till "mest bokmärkta denna vecka!"av denna förnämliga text.
2010-12-29

    ej medlem längre
Fantastisk, fin bild till!


Ann
2010-12-26

    ej medlem längre
Underbar är denna text. Där spänning, mörker ensamhetskänslor
blandas. Den har ett bra budskap!!!


"Så här sitter jag nu och inväntar gryningen, snart så kommer den och nu sitter jag inte längre ensam."


Sparas!

Hälsn. Ann
2010-12-26

  Nils Teodor VIP
En vacker text
med ett djupare innehåll
Det okända kan vara skrämmande
men den som inte flyr
kan hitta en skatt
2010-12-26

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Ja, verkligt fin.. det är ofta så med äldre engelska texter, de kan förmedla så mycket, genom dina översättningar..:)
2010-12-25

  Ninananonia VIP
En jättefin text! :)
2010-12-25
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP