Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: Tree of Life, Gustav Klimt, ca 1909 http://www.efsroknas.se/sida018.htm http://www.shenet.se/vaxter/ek.html


Nästan

Framme
Under
Eken
Framme
till slut
till början

Är det en korkek

Eller ett annat träd
med frukter
som går
att äta
som man får
äta

Och bör

~~~

När man lämnar
modersskötet
Den skyddande
trädgården
Där man bara är

och kommer ut
ur livet in i livet
Är det då som livet
börjar

Vem har sagt
att
meningen var
leva
skulle vara lätt

Är det det som var meningen

det går att tro så
Så kan man tolka

Skaparens vilja

Att det var menat så
Evigt skulle människan leva

Är det det som var meningen
?

Jag undrar jag

Vi åt av
Kunskapens träd
Gavs så kännedom
om ont och gott

Men visade i det olydnad inför herren

och fick lämna Eden, vårt Paradis
För att ej få möjlighet att också
äta frukten av
Livets träd
och få evigt liv
utan kamp, utan plågor

Jag undrar jag

Det var så det var menat,
vi skulle leva i evighet
i Paradiset

Men sabbade det
gjorde vi
?


Men jag undrar jag

Och Adam han blev över 900 år
ändå
Fast han ätit av Kunskapens träd

Så det så

*

*

*

*

*

*

*

^
^
^

: )






Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 381 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-27 19:01



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag tror att Gud tillstadde detta för att ge oss valmöjlighet att älska och välja Gud.

Han åstundade att få vår kärlek av vår fria vilja.
2010-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)