Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allas vår väg leder tillbaka till vägen vi själva skapat.


Natten och mitt öde av de andra beslagtaget.

Natten och jag,

dansar fram på stjärnglänsande tjärnar.

Glider fram längs de sönderslagna landskapen,

skapade av människans så högt värdesatta vapen.


Vi seglar fram över himmelen upplysta av nattens mörker.

Så högt vi kan,

högre än fåglarna kan flyga

högre än gudarna själva.


Då kom de ifatt oss, och sade att sådan högfärdighet måste bestraffas.

Natten försvann,

Dagen gjorde sin rutinpunktliga entré.

Och gudarna kände att de gjort succé.


Och jag föll åter ner igen,

dit jag ursprungligen var född till.

Ingen skall någonsin fly från sitt öde igen

ekade i luften som ett aggresivt orosväder,

över jordens ödelagda städer.


Gudarna må hålla mig fast vid mitt öde,

men jag håller fast vid ,

än idag,

att den som slutligen bestämmer mitt öde är jag.




Fri vers av Simon Ray B
Läst 329 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-27 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Simon Ray B
Simon Ray B