Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kom senare

Kvällen blev natt
Dansen hade precis slutat
Musiken hade klingat ut

Där ute fanns en skatt
Jag såg inget ännu
Bara rörelse
Kroppar i rörelse

Ekon av rop
Natten blev varmare
Vinterns kyla var lögn
Sommarens första kyss var sanning

Hon öppnade dörren
Från en värld till annan
Hon steg ut för att finna frid
Ett hopp i en osäker tid
Kärlek så stor att inget kan rymma den
Allt det kom senare
Det var en känsla så stor att inget kunde stoppa den

Hon såg torget fullt av folk
Ingen ville gå hem
De stannade kvar i väntan
I väntan på något
Något som kunde hända
Något stort, i natt

När det händer blir imperfekt till presens
Allt blir så verkligt
Så inpräntat i psyket
Alltid där
Alltid närvarande

Har man tur Ibland så möts dåtid och nutid
Då står tiden still för en stund
En sekund
En evighet
Och vi är

I natt går vi hem genom skuggorna
I natt hänger allt ihop
I natt tar vi genvägen
Genvägen genom parken
Innan vi bestämmer hur det blir




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 354 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-29 10:25



Bookmark and Share


  PPQ
underbar text
2010-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg