Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ny tid?


Du undrade om jag kunde älska?

Våren kan döda de ensamma!
Men det värsta hägrar i ett sinne,
ledsamheterna är bara ett steg
närmre euforin.

Makten steg över huvudet
att trampa ned mig blev
en rättighet.

Innan sommaren var över
då solen fortfarande log av sommarvärme
och de ljumma brisarna sjung på den
sista midsommarvalsen, slängdes du till vinterns bedövande dvala.

Jag är inte förstörd
bara förkrossad när målningen
av en förväntan skrattar mig i själen.

natten vet sin egen ondska
och efter ser vi hur jag ständigt
värjer dina slag som aldrig existerade.

Jag drömmer dig
känner dig rakt igenom,

låt inte profetian ta vår hand och leda oss till avgrunden.

Mina ständiga ja, ekar ännu i höstnatten medan
du undrar om jag kan älska?




Prosa av Max Poisé
Läst 281 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-01-01 18:36



Bookmark and Share


    lory
underbar text.. på höd nivå
men det har jag sagt redan litte som om man tar neruda eller franska poeter eller latinoamerikanska ..den känslan få jag när jag läser din averk
BRAVO
2012-01-03

  Peter Olausson VIP
bra, du har en så fin ton när du skriver - tycker om, gör gott
2011-01-01

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ett mycket etsande alster med knivskarpa formuleringar som ändock ger utrymme för värme närhet och även dess motsatser.
Denna tycker jag mycket om då den ger andrum för egenhet.
2011-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé