Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rödljus




det går inga broar mellan intrycken och mig ikväll
här faller inga stjärnor
det finns inget att önska ikväll
här ler inga ögon
här löper läppar mellan öron
ler falskt
viskar lögner om kärlek



här finns ingen röst ikväll
en trött man viskar om sorger i hans bröst
en blå kvinna skriker ut glädje ingen förstår
den slöjar hennes ord med bläck
lämnar svarta spår i snö

hon säger

förlåt alltid
förklara oförståelsen med oförståelse
lev som du har levt sekunden men tappat den i minuter
lev som minuter tappats i sekunder
lev som du förstått allt det du sett försvinna
lev för någon annan när du tappar dig själv ibland
för det händer
det händer att händer finner händer
det händer att jag vaknar ibland och förstår precis var jag är
då är himlen ljus och livet speglas i leende ögon







Fri vers av sårosa
Läst 443 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-01-02 13:38



Bookmark and Share


    vilgot hellros
bra skrivet
2011-02-07

  melancholia
"lev som du har levt sekunden men tappat den i minuter
lev som minuter tappats i sekunder"


Exploderar i mitt hjärta, Bokmärker så jävla vacker dikt!
2011-01-03

  Ronny Berk
en text där jag känner av diktarjagets vara och kunna- såväl lögner om kärlek som leende ögons spegelglans...
2011-01-02

  T. André B.
Verkligt välskapt dikt, fint skrivet! :)
2011-01-02
  > Nästa text
< Föregående

sårosa