Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nuet just nu



Försök inte fånga nuet

för den finns inte,

inget är till i nuet,

därför kan ingen hålla fast den

för att dränera den på information.

Däremot så är ögonblicket nu

inte exakt och förändras över tid.

En levande obunden pulserande rörelse

bildar ett nu som har en mittpunkt

men också har en utvidgning åt sidorna

som just nu verkar smalna av kraftigt

till att närma sig med mycket snabb hastighet

själva mittpunkten och därför gör

att det är än svårare att ha överblick

över det faktiska skeendet i nuets rörelse och riktning.

Det som dock samtidigt sker är en pararell ökning

av tillgänglighet av att kunna uppgå

i den avsmalnande mittpunkten fast

utan att kunna precisera riktningar

eller avstånd eller syfte eller något överhuvudtaget.

Det enda som går utläsa av vad denna innehåller

är endast av känslokaraktär

och helt omöjligt att fånga in till att vara fast.

Det som detta består av

med de ord som finns till förfogande är: kärlek.

Men den kärleken är inte "snäll", den bara är,

den kan ej förmås ta någon annan skepnad

än det som kommer ur känsla.

Om man förflyttar sig något

bortom denna mittpunkt

kan man börja urskilja detaljer,

men dessa är då sådant som ej längre

har med själva skeendet att göra

utan är det som det ritat upp.




Fri vers (Prosapoesi) av Ari Viklund
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-08 22:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ari Viklund
Ari Viklund