Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskar olika

Jag älskar olika,
se alla i världen med sin unika färg.
Veta att här ute,
finns en stor mångfald.
Så många länder och kulturer,
i vårat avlånga lilla land.
Hela världen här i sverige.

Det finns inget som skrämer mig mer,
än främlingsförakt.
Det hat som driver människor till att döda,
den som inte är som den.
Det finns ingen ras i människan,
vi är bara olika,
men så lika när man tittar inuti.
Vi är alla av kött och blod,
födds alla som barn.
Varför ska ett barn som inte ser ut som vi,
inte ha samma värde?

Det är räddsla,
som driver människor till förakt.
Varför kan man inte ha ett mer öppet sinne,
hela världen i sin famn.




Fri vers av Ann-sofie.
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-11 09:08



Bookmark and Share


  Julio VIP
Tyvärr så börjar det kännas mer och mer som att människor följer dit pengarna tar vägen. alla andra värderingar försvinner utmed vägen. Det glöms liksom bort på något sätt
2011-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Ann-sofie.
Ann-sofie.