Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att lyssna till tystnaden

Årets första natt i sommarhuset.
Solen sjunker sakta ned bakom ekarna och mörkret faller.
Jag går ut i trädgården för att lyssna
på tystnaden.
Allt är stilla, vinden har mojnat och
svalorna har somnat
på rännet i ladugården.
En fladdermus pilar
på tysta vingar runt husknuten.
Allt andas lugn och frid.

Jag hör vågornas kluckande
mot stranden.
På andra sidan sjön
stiger några skratt
i försommarnatten.
Råbocken börjar skälla
nere i Vår Hage och
det prasslar lite i gräset
-
Det känns som jag kan ta
på det sammetsmjuka
mörkret med varsamma händer.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 1172 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2011-01-16 10:06



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Just så är det när
allt vill sig!
Calle
applåderar
2011-04-02

  Linda CH VIP
En sommarens natt i din famn! Ljuvlig att läsa och njutas av.
2011-04-02

  Heikki Hellman
Du beskriver vackert med talang kvällsstunden. Fortsätt....Tack.
2011-01-26

  Sunlight
Så fint skildrat
Igenkännande i varje rad :)
2011-01-16

  mare VIP
Underbar dikt...om den vackra tystnaden..
2011-01-16

  thyra
Vacker poesi!
2011-01-16

  Sergej
Alltid lika följsamt och vackert när du skriver Bosse!
2011-01-16

  Halv
Åh vad fint. Jag ser sommaren framför mig och vill dit.
2011-01-16

  •AW•
Så varsam beskrivning av tystnadens vänliga ljud...väcker sommarlängtan!
2011-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping