Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den gamle och havet

Den gamle och havet

Han står där och blickar ut
över det glittrande havet.
Skägget är grått
och blicken desillusionerad.
Han trodde i sin ungdom
att samhället bara skulle
bli bättre.
Nu vet han.
Det kom krig, miljöförstöring
och finanskriser.
Det han kämpat för
maldes ned i grus.

Men det finns så mycket
Att glädjas åt.
Kärleken - hustrun, barnen,
släkten, vännerna
och livets små trivialiteter.
Alla möten längs den
vindlande resan.
Så mycket att glädjas åt,
i stort och i smått.

Är det snart dags
att göra bokslut?
Ja, det som lever
får se.
.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 204 gånger
Publicerad 2020-07-01 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping