Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korpens öga



Sitter på en sten i den stora skogen.
De höga furorna rör sig lätt
i den svaga brisen.
Tankarna vandrar
i den totala stillheten.
Då känner jag plötsligt
att jag är iakttagen.
På en gren sitter en korp
och betraktar mig
med sina svarta ögon.
Han öppnar näbben
och ut kommer
ett hest kraxande.
Hur det ska tolkas
vet jag inte riktigt.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-12 10:53



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Naturupplevelse. Korpen var ju Odens fåglar i nordisk mytologi. Jag vet inte vad den är sinnebild för? Klokhet?
2021-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping