Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När gässen flyttar



Jag hör dem på långt håll
med tunga vingslag
och tre karakteristiska toner.
De kommer över skogen
i perfekt V-formation.
De vilda gässen
drar sydpå.
Var ligger deras fjärran mål?
I Danmark, norra Tyskland,
kanske i Italien
eller södra Frankrike.
Jag står på farstubron och ser
de vilda gässen
flyga över byn.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-07 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping