Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De stupade träden vilar




Den här vintern är en slarvigt målad akvarell
Konturerna dör i det blöta.
Dagarna andas i fuktmörkt grått.

Jag går i leran och styckar lik med motorsåg.
Min traktor sjunger för de döda.
De stupade träden vilar.

Jag går som de fallna skogarnas dödgrävare.
Med klingan slipad mot urtiden.
Klyver jag undan ekars sekler.

Jag går som förgörelsens hatade eftertrupp.
Som den skinnflådda markens gesäll,
städar jag bort döda tider.


Ingen vår är evig.
Inget annat finns än nu.
Låt oss sträcka känslorna som träden,


mot de groende världarna i varje ögonblick.




Fri vers av roen
Läst 517 gånger
Publicerad 2005-12-09 00:35



Bookmark and Share


  stannar kvar
Underbart skrivet, käre vän. Jag får nästan rysningar av den ödemättade och vemodiga stämningen. Tycker nog att det är den bästa hittils. Riktigt bra.
2005-12-09

    ej medlem längre
Får lite såndär "Sagan om Ringen" känsla nästan; lite Lavskägge stampar sorgset över vidderna, lite ondska som fräter ner läsaren..;) Jag gillar den, särskilt sista stycket, det känns väldigt skönt på ngt sätt, som en ljusning i tillvaron efter en mkt mörk stund. (fast dikten var ju inte dödsmässig; man skymtar ju ljusheten innan också; fast på ett annat sätt ;)
2005-12-09
  > Nästa text
< Föregående

roen
roen

Mina favoriter
Bakom gardinen