Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom gardinen

under tiden
bakom gardinen
viskar de om ett annat hus

du kan vandra
en evighet i snö
för du har en famn att falla i

du vet hur lycklig du är
det är nog
någon annans tårar
gatlyktor får det att gnistra
i isklädda gator
och du vandrar hemåt

jag målar
fåglar på ditt fönster
alla lakan är perfekt vikta

du kan komma hem nu

under tiden
bakom gardinen
viskar de om dig




Fri vers av stannar kvar
Läst 781 gånger
Publicerad 2005-12-01 15:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Alltså den här är så underbar, gillar början och slutet bäst.
Det är som en story man får lista ut lite själv i, fylla ut lite själv, bilda sina egna bilder.
2005-12-09

    Glömma
"du kan vandra
en evighet i snö
för du har en famn att falla i"

Får en väldigt fin känsla av dom raderna. Tycker mycket om den här dikten!
2005-12-03

    Agnieszka
vackra leenden fast jag inte når riktigt helt och hållet, men börjar få ett grepp om orden när jag läser fler gånger. jag tycker om att den känns lite annorlunda från ditt "vanliga" sätt att skriva. du utvecklas. och måste erkänna att du bara blir bättre och bättre.
(och man kan ana en liten gnutta sorg någonstans där bakom)
2005-12-02

  rebecca d
du kan vandra
en evighet i snö
för du har en famn att falla i

ja, har man det kan man vandra i snö...

gillar inte radbrytningen: nog/ någon annans tårar - otydligt och orytmisk

under tiden
bakom gardinen
viskar de om ett annat hus

gillar gåtfullheten där, att ej uttala, att väcka läsarens nyfikenhet.
sen måste jag i ärlighetns namn tillstå att jag inte riktigt förstå vad det är de viskar...men förstår att dikten handlar om den Stora Kärleken i vilken man kan bo
2005-12-01

  roen
Jag känner igen det där väldigt väl..... Det finns en sällsam glädje i att vänta på det där viset. En glädje och en varm härlig trygghet. Men ett liten uns av något sorgligt dröjer sig ändå kvar i allt det fina som en påminnenlse om vilka vi är.

Bilden som fastnar är hur någon inbjudande säger: Kom, allting är förberett.

Och vem var det nu som sa det?

Kärlek är religion.

j
2005-12-01
  > Nästa text
< Föregående

stannar kvar
stannar kvar