Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du måste spränga mig





Höj volymen så jag ser.
Skrik som syra.
Smält undan tatueringarna från mina näthinnor.

Himlen blå, korpen svart

Språk blir åderbrock.
Ord blir vanor.

Du måste blåsa skiten ur mig
då jag har hunnit döma dig.
Du måste spränga mina mallar.

Tandtrollen i trumhinnan viskar tavlor,
så mjuka att sitta på

Sitta
Sitta och titta,
i barnböcker och blädderblock.
I hörnet med hörlurarna på

Tandtrollen i trumhinnan målar vaggvisor
och jag får aldrig veta.
Hur dina älvor står vid spisen,
och stuvar stjärnor i plaststekpannor
Hur du rider in under deras kjolar,
på flygande noshörningar av guld.

Himlen grön, korpen vit,

allt medans jag trallar på.

Du måste spränga mig,
och sprängd ska jag förstå.




Fri vers av roen
Läst 585 gånger
Publicerad 2005-12-15 22:10



Bookmark and Share


  rebecca d
tyckte om slutet:

Du måste spränga mig,
och sprängd ska jag förstå.
2005-12-20
  > Nästa text
< Föregående

roen
roen

Mina favoriter
Bakom gardinen