Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömlösa nätter

Hur ser det ut,
utanför fönstret,
det är mörkt, inga lampor lyser.

Tomheten blev en dag till leda,
det var en vanlig dag,
en pojke fångade en snöflinga i handen,
en morsa gick till jobbet,
en yngling var sjuk.

Något gick förlorat,
något lades till.
Vi suckade, men jag tror
inte att någon grät.

Många drömlösa nätter har passerat,
vad har vi att tro
eller hoppas på,
har vi verkligen mage
att önska oss någonting av framtiden?

En ung kvinna vet att hon är vacker,
det syns på hennes läppar,
en bror till någon har ett problematiskt förhållande
till sin moder.

Vad ska vi göra om det är samt,
som någon viskade i kulissen:

Om åren mattat hjärtats slag,
om våren har lovat oss för mycket,
om vi sprang
å sprang
å sprang
och lovade varandra
att vi allt är födda att fly!


Vart är vi på väg, säg har
grusvägen som slingrar sig framför oss
ett slut.

Idag har jag inte gått ut,
jag har knappt lämnat rummet.

Vi kanske inte borde hänga med folk,
som gör oss ledsna ibland,
kanske borde äta nyttigt
och röra oss ordentligt.

Jag kan inte se landskapet,
genom vilket vi reser,
det är för dunkelt.




Fri vers av August L S
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-18 18:41



Bookmark and Share


  LovisaCecilia
wow!
Det är få dikter som berör med vartenda ord men den här lämnade gåshud på mina underarmar. Tränger in under huden och lämnar en efterklang. Och hur jag än skriver denna komentaren så ser den vulgär ut jämfört med din äkthet som du blottar ut. För det ber jag om ursäkt, men en dikt som denna måste få bli hyllad.
2011-06-28

  Elin R
"Mitt huvud känns ibland så tungt, och ofta är det glödande, och min tanke är förvirrad."

(...)

"Och om det är sant att människan har strid att utkämpa här på jorden, så är väl den känslan, att vi är trötta och att det bränner i huvudet, ett tecken på att vi har kämpat."
2011-01-18
  > Nästa text
< Föregående

August L S
August L S