Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemingway

De gjorde en myt av dig, Papa
reducerade dig till en whiskypimlande
manschauvinist,
patologiskt intresserad av boxning, tjurfäktning
och storviltsjakt.

De såg bara utanverket
och talade ständigt om hur du sökte dödens närhet.

De upptäckte inte de bråddjupa sprickorna
I din sargade själ
och förstod aldrig att du ständigt
slipade dina verktyg
för att kunna beskriva det allra enklaste.

De gjorde en myt av dig, Papa




Fri vers av Bo Scharping
Läst 498 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-19 08:44



Bookmark and Share


    purplepea
myten var skriven an Hemingway själv
2011-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping