Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underjorden

Lindade barn med släckta ögon, trängs bakom gallren.
Skriken i de ändlösa korridorerna har tystnat
i skuggornas svarta gap,
där natten fastnat i strupen. På varenda en av dem.
En del stred, andra stod paralyserade- 
Naket kött är allt som finns kvar, piskat-
Melerat med sargade vener,
grenarna i ett dött träd.

Men rötterna vill och de väntar där.




Prosa (Fabel/Saga) av Carola Zettergren
Läst 359 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-01-22 16:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
den slutraden till den texten. aj. och wow!
2011-01-26

  Katarina O´Nils Franke
Gripande förskräckelse, mycket fängslande - fast man inte vill se mer, äter sig orden in och man fortsätter till slutet. Bra skrivet.
2011-01-24

  Genshai
Riktigt gripande, gastkramande. Fick ångest men känner ändå hopp. Underbart!!!
2011-01-24

  Nina Ahlzén
Gillar ditt anslag med barnen, stark och mörk dikt. En känsla av att inte få luft.
2011-01-24

    papillon
En fruktansvärd och fruktansvärt bra text som bränner om öppen eld.
2011-01-24

  Catharina Edin VIP
Outhärdliga rader, som liksom tvingar en att läsa på avstånd -
2011-01-24

  Berit Robin Lagerholm VIP
Starka berörande bilder delger du här
Tycker mycket om denna
2011-01-24

  Ingela Svenson VIP
Lindebarnen som ingen knyter an till, deras mardrömmar är tomma men likafullt mardrömamr! Så kraftfullt och hemskt !
2011-01-22

    ej medlem längre
Denna fabel ger mig rysningar. Många botten att undersöka här och det man hittar kommer att variera utifrån vad man söker och känner igen sig i.
Strålande skrivet Carola!
2011-01-22

  Lena Själsöga Keijser
din penna är en svarande pensel
vilken målar skikt
kraft strömmar
klar

har vandrat med flera av dina bilder

ja du lyfter av skal efter skal
så är

det strålande kvar... en fortsättningspunkt vilken för vidare

tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2011-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren