Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stödjer du våldet???

De som väljer att blunda
av kärlek och av hat
de väljer att kräla i sin lera
i ensamhetens undran

Det finns ingen vagga för de
som väljer att bortse
som väljer att välja och inte välja
som blundar för allt som sker

Där ute rider tyranner
Där ute fogas barn och vuxna
Utnyttjande, förnedrande, våldstrasiga

Världen tänker att de inte kan påverka
och så är sant att ingen är en hjälte ensam
men att börja är att börja se
Våga ta det till sig
och börja förstå och inse.

att världen är inte en glittrande, doftande rosenå



För svag ibland blir en vänlig hand
där goda tankar ej längre bär
På narcissismens svaga rand
där vinglar tanken på hur vi är


Betrakta och begrunda det vi kan se
skymd av världen är altruismen ej
Så ter det sig att livet tar och kan ge
en handling så enkel bör ges av dig


Aldrig att mänsklig kärlek ska vissna
ridderlighet är dagens goda ord och hjärtliga tal
Då hjärtats röst är där och viskar bör vi lyssna
vårt sinne är dock manipulativt och goda viljan hal


Tänk då på när vi står intill de vi håller kära
Känslan så äkta och stark att den är svår att bära.







Fri vers av mamma08
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-25 22:24



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra skrivet om världen bakom glittret. // AA
2011-01-25
  > Nästa text
< Föregående

mamma08
mamma08