Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natursköna land

Natursköna Sverige
oändliga skogar
och massor av vattenbäckar
som porlar fram i tystnaden..
vandringsleder och upptrampade
stigar skapat av andras fötter..
jag kan riktigt höra
röda stugor tåga vi förbi..
stannar vid en och kikar in
ser mor baka bullar
och på spisen ångar hemlagad mat
vid bordet sitter barnen
och väntar på att bli serverade
glädjen verkar bo här..
utanför på gården vajar
den blågula flaggan
tillsammans med tvätten på linan
ett fridfull lugn råder
som ett litet paradis fyllt av ro..
vandrar vidare och andas in nyslaget hö
vilken känsla vilket vackert land
vemod smyger in i hjärtat
nostalgin flödar och det gör ont
nu är andra tider..







mare









Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-18 13:27



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja "nu är andra tider"
2013-10-20

  Larz Gustafsson VIP
Ett fantastiskt land dock, allt mörker och allt elände till trots. Det finns mycket att vara tacksam för och stolt över.
Tiderna förändras men Guds Ord förbliver.
"Svenska folk, du borde tacka Gud för landet Han dig gav", som Lewi Pethrus skaldade i sin utomordentliga sång.
2013-10-18

  ResenärGenomLivet VIP
Fint men man känner vemodet...
2013-10-18

  Rozsi.kovacs

Så vackert du målar upp Sverige,
vårt land men den stora förändring,
är i obalans. Fint skriftat Mare
2013-10-18

    ej medlem längre
Bilden av Sverige som det var en gång, men finns dock kvar på något ställe.
2013-10-18
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP