Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken till musiken ... och lite till


En stafett av toner leker i virvlande krumbukter från ena instrumentet till det andra. Glittrande ljust och bedövande dovt. Allt däremellan formas i min tanke till en snötyngd parad på juldekorerad gågata. Kullerstenarnas välvd syns inte längre i det nedtrampade men dolt under ytan är spänningen fortfarande laddad och klar att avfyras vid nästa korsning.

Plötsligt ändras rytmen och ett ljusglittrande vattenfall porlar framför mina ögon i ett solparadis. Sanden är varm, behaglig att sila mellan tårna och huden har smekts solbrun under kärleksstunder vid det vågade brynet. En kär lek som övergått till intimitet i vattnets sensuella dyningar. Hudnära sammanflätade omfamnade av det outforskade i passionens hav.

Vi ger oss ut på upptäcksfärd och hamnar i en grotta. Skönheten målad i skuggornas fladdrande på färgstänkta väggar. Någon har varit där före oss att dokumentera vår kärlek inhuggen i sten, färglagd med umbra, henna och sot. Kristalliserade droppar beundras i färggranna skiftningar allt medan fingrar flätas i otålig väntan att få beröra samtidigt som vi smakar varandras sälta.

Med trummor som virvlar, likt snöflingor i snöstorm, pukor som markerar cermonins höjdpunkt och trumpetsmatter kommer klimax som tar andan ur oss i gränsöverskridande krampaktighet. Knogarna vitnar i blossande värme. Blodfyllda läppar möts i extasens ögonblick. Flöjten drillar tills spänningen runnit ut och fiolernas smeksamma stämma lockar fram suckar av välbehag. Kvarstår gör hjärtans avklingande ackompanjemang då musiken ebbat ut mot gränslandet till paradiset.




Prosa (Novell) av Maximillixen
Läst 380 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-01-31 02:48



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Störtskön.
2011-04-27

  Anna*
Smakfullt och vackert målat! Applåder för ditt fina flyt
2011-01-31

    Max Poisé
En renodlad text. Jag bjuds kanske inte på överaskningar, men jag bjuds på oerhört intressant länsning. Tack för det.
2011-01-31

    purplepea
Begåvat skrivet
2011-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Maximillixen
Maximillixen