Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Revolten i Tunisien - som nu spridit sig i norra Afrika har berört mig.


Yasmin

En ung man offrar livet - men - vad Är väl livet ?
Någon - Någonstans - tog Klivet - för liv - i Fred & Frihet !
Den Fjortonde Januari tjugohundraelva - för alltid det står - skrivet
- Att Yasminrevolten sopade gatan ren - på Avenue de Liberté !

Svält - Armod - får tålas - Av Barn - Man - Kvinna.
Ja ! - Att ingen föda på bordet står att finna.
MEN ! Omvärldens ignorans - All föraktlig korrespondens
- Mellan oligarker - är svårare att uthärda !
Liksom brodermord inte röner - i mitt hjärta - Någon acceptans !

Av Utrikes STÖD - Ha ! - Kravallpolis ! - med sköldar & Batonger !
Blev ett Intet - " Aj då !" Tänkte Fursten av Andorra - Nikolas Sarkosiiii -
" AH Min gamle vän - Ben Aliiii ! " - Av ett gatans Slödder ( Minns Paris-upp-
- loppen - Tjugohundra....fem ) Har tvingats fly.... sitt .... hem !

JA ! Den fjortonde Januari har förflutit - den Föraktlige har Flugit.....
( och Farit ! ) - Ett & Annat konto har - i En & Annan Bank - Man .....Beskurit !
Despotens maktOrgan - Kallat RCD - folkets representanter...har kringskurit !
Inget på - Avenue de Liberté - mera är - vad det ..... Varit !!!!

Innerligt jag hoppas - att Yasminernas revolt får - fortsättas - Att fler och
fler buskar - Knoppas ! ( blommor är ej till..... Besvär ! ) Till skillnad från ...
Gevär ! - Burna av små - och ännu mindre - män med.... Revär !
Alltför mången dröm - Har KROSSATS - trots... att man förtvivlat Hoppats !!!
att även här i kalla Nord - folket...kunnat Flockats - kring de gamla idealen -
För ett liv i Fred &... Frihet - inte att förglömma - med en doft av .... Yasminet !




Fri vers av Raul Ström
Läst 327 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-02 09:57



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
R ysliga dåd
A bsolut ingen nåd
U tan en elak "gerilla"
L e och ond som ontet
! hos andra tycks gilla
! de skulle sin uppsåt
! stilla hjälpa folk inte
! låta dem så illa trilla!
2011-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström