Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, vad skall man säga ?


KORTDAGSTANKAR

Dagen är kort, men ännu en stund kan ljuset anas.
Men Snö och kyla sprider sig som onda tankar.
På himlen breder kondensstrimmorna sakta ut sig
de går åt andra väderstreck nu...
där far de som har allt.

Åt Dig som inget haft, och ingenting önskar,
blinkar blåmesen från sin frusna gren.
Nyligen rapporterades om den ensamma tranan
vid Hornborgasjön.
Förvirringen har även spritt sig till politikens korridorer.

Annars är allt gott och förstrött noterar jag att
Angela Merkel har 90 kavajer. Alla likadana.
Alla har blått foder i olika schatteringar.
Undrar vilken nyans som antas när gränserna stängs
för de Skyddssökande.
Dramatikern Aischylos framförde år 463 f.kr dramat där
Danaos och hans 50 döttrar flyr över medelhavet:
"Tung är den vrede som kommer från Zeus,
flyktingarnas Gud".




Fri vers av Raul Ström
Läst 309 gånger
Publicerad 2016-01-08 18:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström