Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(2011-02-01)


En son

Och när höstmörkret sänkt sig över staden
och regnet ivrigt piskade
vinden ven och löven fallit,
då grenar sorgsamt nakna
sträckte sig i ett sista försök
att fånga kraft.

Då kom du!

Ännu en sol som värmer
och strålar äkta och ofattbar godhet
och för det inte kräver mer
än vad vi mäktar med att ge -
Allt.

För att du, precis som din syster,
kommer sätta klarare färg på tillvaron –
grönare löv, gulare sol, blåare hav och himmel,
julen blir rödare och påsken mer gul,
och midsommarens smågrodor skuttar högre nu.
Därför gläds vi så att du kom till oss.

Prinsen, vår vackre son,
Prinsessans bror,
Välkommen till oss och miljarder tack för att du kom!




Fri vers av Stjärnregn
Läst 391 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-03 13:34



Bookmark and Share


  annarebecca
Tack för din kommentar!

Vilken fin känsla du förmedlar. Ändå tror jag min favoritrad är i första stycket ".. grenar sorgsamt nakna". Så vemodigt!
2011-06-19

  wildah
Vad fint beskrivet :-)
2011-05-29

  Lady Alassa
Mycket träffande beskrivet
hur lyckan ger oss färgerna
2011-05-13

    jamjam
Så vackert och berörande skrivet.. Den känns i mitt modershjärta:)
2011-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnregn
Stjärnregn