Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ang nya flyttbidragen. >Min dotter är arbetslös och har hittat jobb i paris, men bara för att hon var duktig nog att hitta en jobb som räckte i 3 v och nu är slut, så får hon inge flyttbidrag........


Salut!

Det är attans att vara begåvad
att i detta land komma fram
så bli nu inte förvånad
om att lyckas är ditt efternamn

Om hela din själ du vänt ut och in
och äntligen hittat ett jobb
ska du inte tro att lyckan är din
nej då är staten en mobb

Jasså annat län, annat land
tro inte att du ska få hjälp
sex månader måste du ha tiggt med hand
annars ve dig, själp!

Kasta all din möda,
för det måste ju ta tid
släpa benen efter dig, slöa
var fattig ett tag, lid

Då kan vi hjälpa dig att flytta
när du på knäna går
när du utnyttjat systemet i 6 månader
då du hjälp ska få.

Då känner vi oss stora
starka och duktiga, javisst!
sen att du var tvungen att tacka nej till jobb
ja, det var ju trist.





Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-03 14:53



Bookmark and Share


  Aftonvännen
en gnoende klagan i fattigmanskläder, i dåligt väder
med valkiga händer på plogen, djupt i jorden
och säkert en välförtjänt sup innanför
för värmen
2011-02-03

    ej medlem längre
jag tror vi har reglat in oss till den yttersta grad så vi kommer aldrig levande ur detta vansinne. eller så klipper vi sönder reglerna och börjar om. basta!
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP