Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild av Karl-Bo Lundstedt "Om vi vandrar i ljuset, såsom han är i ljuset, så hava vi gemenskap inbördes, och Jesu Kristi, hans Sons, blod renar oss från all synd." Johannes första brev 1:7


Gemenskap

Jag ser också i Amos bok att om vi söker Herren så får vi leva om icke så skall han komma över oss lik en eld som skall bränna och det finns ingen som släcker den om vi förvandlar rätten till malört och slår rättfärdigheten ned till jorden.

Han kan förvandla svarta mörkret till morgon och göra dagen mörk som natten eller kallar på havets vatten och gjuter det över jorden.

"Herren är hans namn"

...han låter fördärv ljunga ned över starka fästen.

Dessa hata i porten den som försvarar vad rätt är och räkna som en styggelse den som talar sanning

...eftersom I trampen på den arme och tagen ifrån honom hans säd såsom skatt...

Så skall ske att om vi än bygger hus av huggen sten ska vi icke få bo i dem och ej skörda det vi planterat.

I den rättfärdiges förtryckare, som tagen mutor och förvränger rätten för den fattige...

Därför måste den som är förståndig tiga stilla i denna tid; ty det är en ond tid.

Vi uppmanas att söka det som är gott och icke det som är ont om vi vill leva. Då skall härskarornas Gud, vara med oss, såsom vi menar honom vara.

Vi ska hata det onda och älska det goda; kanhända skall då härskarornas Gud vara oss nådig

"Ve eder , som åstunden Herrens dag! Vad viljen I med Herrens dag? Den är mörker och icke ljus."

Gud hatar våra fester och är led vid dem och finner icke behag i våra högtidsförsamlingar.

"Hav bort ifrån mig dina sångers buller; jag gitter icke höra ditt psaltarspel.

Men må rätten flöda fram såsom vatten och rättfärdigheten lik en bäck som aldrig sinar."




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-02-04 01:22



Bookmark and Share


  mare VIP
Tack för texten
2011-02-06

    ej medlem längre
Tack för dessa kloka ord Bibbi!

"Men må rätten flöda fram såsom vatten och rättfärdigheten lik en bäck som aldrig sinar."



@nn
2011-02-05

  Kerstin VIP
Tänkvärt.
"Därför måste den som är förståndig tiga stilla i denna tid; ty det är en ond tid"
Jag som har så svårt för att vara tyst över orättvisor, men det kan väl inte vara meningen, eller.. ??
2011-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP