Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- Gudsförgätna

ur de minsta tingen
skapas nya Universum

ett hjärta
en sten

världen är blott ett rum
med små frön i vår vilja

bestämmandet
beslutet
avgörandet

är en plantering bort
och livet frodas

Guden är en ynnest
en förgätmigej i förpackning

förlåtandet är ett allt ur en tår
för där
finner vi den Gudsförgätna fåfängan
som dödar oss
förintar vårt vi

till ett inget

där står
inte jag
inte du...


aldrig!!









Fri vers (Modernistisk dikt) av Max Poisé
Läst 259 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-10 20:36



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Dina texter har en tendens att beröra mitt allra innersta...så även denna. Slutet lyfter texten HÖGT!! Bra, "Maxen";-))
2011-02-11

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fängslande som alltid. =) Mycket bra. =)
2011-02-10

  prinscess VIP
mycket bra och tänkvärt
2011-02-10

    Niklas H
gillar det filosofiska anslaget här. tänkvärt... och jag tänker...
2011-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé