Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ack Norrland du sköna :D

liten veckorapport från Norrland riktad till mina sydländska homeboys för att försöka skapa förståelse för min verklighet här uppe..:
´I veckan åkte jag till Lycksele med buss. Lycksele är en by som ligger 12 mil rakt innåt landet från Umeå.., alltså.., grannbyn. På vägen till Lycksele passerade jag sevärdheter såsom HÄlsingborg, jo, det finns ett Helsingborg häruppe också.., HÄlsingborg bestod av ca 4-5 st hus.., sen.., kom jag till HÄlsingborg Södra.., jag vet inte riktigt vad HÄlsingborg S bestod av men jag såg en misstänkt byggnad på en äng som ev kan ha utgjort kärnan.. Vid Tvärålund stannade bussen på vänster sida av vägen då det på höger sida stod en buss i motsatt riktning som droppade passagerare till vår buss, det var inga problem.., för det kom inga bilar som ville förbi. När bussen sen passerade Ekorrsele var jag den ende busspassageraren som var fokuserad på den renhjord som skulle passera först, övriga passagerare pratade om melodifestivalen, skoter, disel och hjortron, renhjordens passage var tydligen vardagsmat. När vi så slutligen kom fram till Lycksele var det - 32 grader, jag kunde inte kontrollera min kropp och jag skakade av kyla. Jag iakttog skolungdomarnas och alla upp till 40 års klädsel som bestod av Valmetmössor och skoterjackor, det var typ som Adidasjackorna på mellanstadiet för oss. När jag så väntade på lokalbussen kom jag i samspråk med en äldre inlandsbofarbror, han började prata om att gå in till stan (en promenad på 30 min .., i - 32..), men, han var sen och var tvungen att ta bussen. Jag sa "Men, du kan ju inte gå in till stan, lokalbussen är ju gratis och så ung är du inte" "Tja, jo, litt bitigt är det nog ida´". Orkar int skriva nå mer nu.., jo, förresten, i veckan berättade en kollega att hon åkt spark till jobbet.. :D, Sparkar finns.., i verkligheten.. (Karin e kung :) )
/Tobias


Härlig text skriven av "Tobias" en arbetskompis från förr, tycker den är skitkul!




Fri vers av Yrre VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-12 20:53



Bookmark and Share


  Ritva
Härligt. Bra innehåll.Gillar
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP