Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om min förebild

Du sa alltid

gå mot solen

när livet var tuft

Du gjorde inte

vad människor

förväntade sig

av dig

Du lärde mig att

ta livet för vad det är

ett äventyr

Och du sa 

ingen kommer tacka dig

för att du jobbar ihjäl dig

När du inte sa något alls

smekte du mitt ansikte

med dina varma händer

och när jag blundar

ser jag fortfarande

din solbrända

rynkiga hud

Mormor du gick

mot solen

och himmelen

för tidigt

Jag saknar dig så




Fri vers av Bevingad
Läst 763 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-13 10:40



Bookmark and Share


  Tillbringaren VIP
"Gå mot solen" - vilket fint uttryck. Fin dikt också.
2011-02-13

  Peter Olausson VIP
en text som jag berörs av: saknaden, minnena av de som faktiskt visat att de älskat en och velat att man skall ha ett bra liv, alltid. Tack, fin läsning.
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad