Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Börja om


en blomma
låt oss säga en ros
uppväxt
i dålig jord

blir aldrig frisk
ens omplanterad i
bördig mylla

dränkt i gödsel
med fri tillgång till
vatten
äggskal

en trasig själ
är en trasig själ

oavsett dens nya värd

som att adoptera
en mögelost

knappast lönt
att limma en
krossad tallrik

bättre då
att skaffa en ny

ett nedbränt ljus
är ett nedbränt ljus

trots stearinfläckarna
på duken

sorgligt ibland
att finna en fågelunge
som trillat ur sitt bo

utan vapen
mot rävar
katter

en blind kopia
ett dövt original
i chock

en vindruva
buteljerad
blir aldrig en klase druvor åter

förgylld
förpestad

ligger väl i
betraktarens öga

blod
så rött

som rosen
en gång var















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-13 20:37



Bookmark and Share


    balalaika
I like!
2011-02-18

  walborg
Spännande reflektioner och jämförelser, men jag håller inte med om synen på människan som ett oföränderligt ting.
2011-02-14

  Ellen Ottnargård
fint skrivet!
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP