Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hel igen

Jag lämnar spillror
Vart jag än går

Kan inte någon plocka upp dem
Och laga det som är trasigt

Jag vill bli hel igen
Limma ihop mig
Tejpa med silvertejp

Bara gör mig hel




Fri vers av M_Franke
Läst 211 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-14 20:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En känsla av spillror och trasighet och något som likt en vacker vas gått i tusen bitar och är så väldigt svår att sätta samman igen. Genom textens strofer finns också en stark önskan att bli helad och att bli befriad från all denna söndring och splittring. Lim, värme, silvertejp; metoderna spelar ingen roll bara man på något sätt åter skulle kunna känna sig fullt ut levande och kunna gå tillbaka ut i världen som en fullkomlig och sammanhängande enhet. Men här finns för tillfället bara en vag upplevelse av smärtsam och diffus otillfredsställelse. Och tyvärr blir det nog så ibland. I vissa stunder önskar man ju inget hellre än att någon skulle plocka upp delarna av den man en gång var och sedan sätta ihop dem igen och skapa något nytt, starkt och vackert ur allt som en gång gått förlorat.
2011-02-16

  peter markurth
bra
2011-02-15
  > Nästa text
< Föregående

M_Franke
M_Franke