Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är trött på din kuk

 

Det gjorde inte så ont när du körde ner kuken i min hals

som när du vände mina egna ord emot mig

du brukade mina ord till att förgöra mig

 

När jag dödligt sårad kröp undan från ditt slag

tänkte jag på honom, och den respekt som alltid var så viktig

jag skulle gärna byta den respekten mot kärlek

 

Något är fel och trasigt i min karma

mina signaler studsar missförstådda tillbaka

jag irrar i tiden som en berusad fladdermus

utan förmåga att kommunicera och få det jag vill

 

(när jag vill)

 

Trots att mina hovar är klädda i järn

tar jag vigt språnget över staketet

säg nu inte att gräset på andra sidan inte är grönt

hoppet är det enda som finns kvar

 

Resterna av mig ligger dissekerade i köket

min själ, mitt liv och mina drömmar var inte goda nog

 

(åt dig)

 

Lättjefullt sträcker jag ut mig på andra sidan

skit i kärlek och respekt och galna drömmar

din kuk är inte lång nog att nå mig här

inget trasigt staket kan bolla tillbaka mina ord

 

Mina tankar är som alltid mina egna

 

 

 




Fri vers av Kicki Karlén
Läst 904 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-12-13 13:06



Bookmark and Share


  boen
Stark, stark!
2007-09-21

  Toni
oh det var en stark dikt, med ett lika starkt språk, där det provokativa ordet "Kuk" sticker ut och fångar läsaren. Mycket bra!
2006-01-30

  Arte
otroligt stark text som säkert kommer ifrån en väldigt stark kvinna

solklar 5
2006-01-23

    Porslinsdockan
Fantastiskt starkt ...känner en härligt självständig kraft komma ur dikten...
2005-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Kicki Karlén
Kicki Karlén