Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett kärt barndomsminne


SOMMARMORGON

Sommarmorgon
göken gal femte gången
Ekot, sjufaldigt,
svarade trettiofem gånger

Pappa rakar sig
i sommarmorgons ljus
Sonen i sömnyrsel.
Slanka lemmarna söker
vägen in i overallens ben.

Sonen gäspar ännu
pappa ror
bakom udden
framför säven
till favoritstället
Gula gulnäckrosor vajar
vita näckrosor gungar
i svaga vågkrusningar.

Pappa betraktar
enen på stranden
ännu ett par drag
en större sten
bakom säven
kommer inom synhåll.
Enen och stenen.
här är stället,
pappas katses ställe!

Fina, stora abborrarna
sprattlar i katsennätet!
Två nöjda fiskare.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-22 15:42



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Enen och stenen
fina landmärken
för fin fångst
Härliga barndomsminnen!
2011-02-22

  F.
Mycket känsla i den här Heikki, fick mig att le. Du målar med så träffsäkra bilder.
2011-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman