Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...så hade jag tagit farväl



Jag vet inte hur du kommer in. Rätt som det är finns du bara där. Rumsterar om och stökar, river runt lite som du tycker. Precis när som helst. När jag står med armbågen halvvägs ner i en toalett och vispar runt med borsten. När jag sitter och småpratar med en vän i telefonen. När jag läser godnattsaga med en knubbig barnarm om min hals. Bakhåll. Du ligger i konstant bakhåll. Det räcker att jag hör någon prata skånska. Och plötsligt hör jag den överallt. Jag som aldrig ens var speciellt förtjust i dialekten. Innan. En bild av en bokskog. Din doft i en hiss. På en buss. Dina axlar, mitt i folkvimlet, men såklart på någon annans kropp. Din hand bryter sig in i mitt bröst och tar ett gastkramande tag om hela mitt innanmäte. Tusen gånger tusen stunder. Varje dag. Mitt i natten. Du finns i varje sekund.

Och du vet inte ens om det. Du sitter 60 mil härifrån, kanske med ett glas vin i handen. Ler förväntansfullt och lutar dig lätt framåt. Låter din nästipp snudda len hud i nacken, för att memorera din nya kvinnas doft.

Om jag hade vetat, att det var den allra sista gången...




Fri vers av SusieQ
Läst 338 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-22 20:59



Bookmark and Share


  mitta
så himla fint..
2011-02-22

  F.
Om du bara visste, vad den här grep tag i mig. Fantastisk text. Är i exakt samma situation.
2011-02-22

  Niclas Petersson VIP
Alldeles strålande. Slutet är som en kniv i ryggen. Hemskt och så oväntat. Underbar och fruktansvärd.
Gillar. Mycket.
2011-02-22
  > Nästa text
< Föregående

SusieQ
SusieQ