Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God morgon du Arla.

Sakta stiger där uppå

himlens stjärnvalv dagen

fåglar ruskar fjäderskrud

när den skymtas ovan bergakragen.

 

Kvittrar stilla morgonstund

för mig som vakna vill

letar sedan knoppig lund

för att sjunga lite till

 

Själv så sträcker jag min kropp

möter själv det morgonljus

som älskligt sveper sig runtom

vart tidigvaket hus

 

Skönt att tassa ner till kök

då hela bygden sova

i tystnad kaffet slinker ned

det var så gott det kan jag lova

 

Nu jag alla er vill önska

en dag fylld av sång och skratt

så vi trötta och lyckliga kan vila i

en åter drömskön goder natt.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-25 05:54



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Vilken ljuvlig pärla till dikt, gillar alldeles speciellt den mäktiga första delen och så gillar jag orden "vart tidigvaket hus"

Den känns som en välgörande betraktelse, tack för att du delade med dig.
2011-02-25

    ej medlem längre
Åh den här var så vacker och så passande så här till morgonkaffet!!! God morgon och tack för denna fina dikten!
2011-02-25

  ULJO
Skönt att vakna till att läsa dennna positiva morgondikt.
2011-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP