Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inspirerad av Lili, vem annars




Inga sprickor i fasaden

Man måste passa sig, det är viktigt hur man ;
Anpassar sig nogsamt, inte viska för högt

Alla kan höra-

Så jag har nyss varit hos frissan,
handlat som man ska
gått snälla myrsteg
klapprat lagom, med lagomt söta klackar
sådana som Bettan har

Vi städar varje fredag
bakar på tisdag-

Och vi har män-
som vi sköter noga
så stolta vi är

Det talar vi gärna om-
männen i våra liv 

Men aldrig om hur det är




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 322 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-28 23:09



Bookmark and Share


  Filosofen2
Fin fasad, men hur äkta är den?
Skulle aldrig kunna leva bara för en man, men alla är olika....
2011-03-11

  Gunnel André VIP
Dock, "äro" är en gammal pluralform, så

Hur skenheliga äro inte äkta glorior
eller
Hur skenhelig är inte en äkta gloria
2011-03-01

  Gunnel André VIP
Här svider det ordentligt - av igenkänning! Snyggt formulerat!
2011-03-01

    lärjunge
Ja visst... inom familjen är allt osagt, ogjort


utom
2011-03-01

  Catharina Edin VIP
Gillar, en liksom modernt konkret stil -
2011-02-28

  Lili Samuelsson VIP
precis "aldrig om hur det är" på sanning
tänk om man skulle lätta på fasaden och låte folk kika in bakom gardinerna
familjen är ett system där allt kan hända, på gott och på ont.snyggt poetat och det är alltid kul att inspirera;)
2011-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren