Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storm över brutet hav

 

Mörkret sänker sig över vattnet i ett oavlåtligt skådespel

 

ser du gässen

hur de flackar över havet längs vindpinade stråk

och hur krusningar gäckar stormen och bjuder ytan motstånd

 

det är i tiden mellan ögonblicken som vi färdas

och under korta fragment av en evighet rusar pulsarna

 

pålandsvinden lockar betet mot stranden

höljer galant sitt ärende och väcker dess brånad

 

när axelpartiet tonar upp sig mot bergväggen

lägrar sig oron vid vattenranden

blottade fötter rör sig över kiselstenarna

 

vågor som bryter, töcken som skingras

så att åskans ljusspel får belysa platsen

 

skepnaderna kan nätt och jämnt urskiljas  

 

åratal senare möts de igen

och våren låter deras väsen drabba samman

snäcksanden möter deras skrymslen

och blåstången trasslar in sig i deras tår

 

jag vet att glöden finns där,

strandängarna och havet har redan bevittnat dem

blossande vid hågkomsten

 

i försommarens kvällsljus polariseras motsatserna

och de låter sig förenas i en båglinje

 

du är en stormfågel

och din utbredda lekamen liknar havshästens,

när den glider på stela, raka vingar över vattenytan

inåt, framåt

men också här stråkas passionen som svärmar

ur alla sprund,

ur alla glipor

 

mot passagens mynning

 

© Birgitta Wäppling, 3 mars 2011

  




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-03-03 22:36



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Åh så vackert. Jag blev alldeles tagen. Ett givet bokmärke. Jag återkommer eventuellt med mera näringsrik kommentar. Sicken underbar dikt. Grattis!
2011-03-07

  Anna*
Målande dynamiskt och vackert skrivet där bränningarna känns och doften av hav är omisskännligt. Applåder
2011-03-06

  aol
just som livets flykt, så verkligt levande skaldat vännen,
lyfter på hatten,
2011-03-05

    Maria Malm
Jag läser den som en tavla över livet, skeenden och varanden. Otroligt vackert fångat.
2011-03-04
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP